Wedstrijdverslagen eerste speelweek najaarscompetitie 2019

op 17 september 2019
Zwakke seizoenstart Effect
 

Effect 1 - Shot1    3-7

Effect is de najaarscompetitie niet sterk begonnen. De eerste thuiswedstrijd werden met moeite enige punten bijeen gesprokkeld. Zowel Gert Loef als Eric Toirkens hadden weinig in de melk te brokkelen. Beide spelers verloren alledrie hun wedstrijden. Gert Loef won zelfs geen enkele game en moet duidelijk nog op gang komen. Eric Toirkens laat zien steeds meer te groeien naar een volwaardige plek in dit team, veelal als vervanger voor Thom Dikhoff.  Ook deze wedstrijd wist hij een game naar zich toe te trekken en meermalen was hij dichtbij game-winst en verloor hij met twee punten verschil.
Alle hoop is ook dit seizoen weer gevestigd op Bjorn Jansen. Hij moet weer voor de punten zorgen om in de eerste klasse te blijven. Dat levert weliswaar wat druk op, maar daar geniet hij ook wel weer van. Deze eerste wedstrijd van het seizoen moest hij wel op gang komen.  In zijn eerste twee partijen had hij telkens 5 games nodig om tot winst te komen. Daarbij steeds dezelfde strategie volgend: De tegenstander laten denken dat hij verslagen is en dan uit onverwachte hoek toch weer de beslissende rally's winnen. In zijn laatste partij van de avond begon het te lopen. In 4 games werd deze tegenstander verslagen. Daarmee de drie punten zeker gesteld.
Het dubbel Bjorn/Eric heeft nog niet vaak samengespeeld. Toch deden ze het niet onverdienstelijk. Gedurende de wedstrijd begon het beter te draaien, toch werd in drie games verloren.

Effect 2 - VTV 8    1-9

Helaas ook geen flitsende start voor Effect 2 dit najaar. Gerard Wijman moest gedurende de avond op stoom komen. Hij verloor zijn tweede partij nog in 5 games, maar zijn laatste partij van de avond won hij gedecideerd in 3 games. Dat was het enige punt deze avond.
In de openingswedstrijd was Theo Wiegers namelijk wel erg dicht bij winst, maar hij verloor de vijfde game met 9-11.  Mazen speelde goed, maar won deze week helaas geen wedstrijd. Ook het dubbel Theo/Gerard moet nog ingespeeld raken, want in drie games werd deze keer verloren.

 

Duo-competitie


Effect 1 - Leerdam 1    1-4

Ook Harrie Groeneveld en Ruud van Os hadden een moeizame seizoenstart met een dikke nederlaag.  Hoewel Leerdam naar verwachting wel meteen de zwaarste tegenstander van de competitie is.
Harrie won zijn eerste partij van het seizoen tegen Willem Horden. Ruud was tegen dezelfde tegenstander ook dichtbij winst, maar trok in zijn laatste partij van de avond toch aan het kortste eind. Beiden hadden geen antwoord op het listige spel van Theo Scholtens.
De winst van het dubbel ging verrassend in drie games naar Leerdam.